Любими книги от 2018 г.

Очарователни истории, написани от талантливи автори. Четири книги от четири жанра, всяка със своите качества и предимства, и всяка четиво, с което няма да сгрешите. Все книги, които ще ми липсват през 2019 г.

Подреждам ги по ред на издаване, не по ред на предпочитания, защото това са толкова различни и по своему чудесни заглавия, че няма как да бъдат сравнявани.


СтършелСтършел by Ethel Lilian Voynich
My rating: 5 of 5 stars

Подробен коментар: http://asylumofthemind.com/2018/01/28…
Увлекателна и обогатяваща книга. От първите страници заживях с радостите и мъките на героите, изпитвах тяхното спокойствие и усетих мъката им. Майсторски разказана история на великата трагедия на предателството и загубената любов, с любима и родител.

Прочетете моята публикация за книгата: „Стършел“ от Етел Лилиан Войнич (коментар)


Добри поличбиДобри поличби by Terry Pratchett
My rating: 5 of 5 stars

Умно и забавно четиво, с болезнено талантливи и идейни автори, които никога не оставят читателя разочарован. Определено имам много да наваксвам с Пратчет, а от Геймън се усеща все още най-силния му авторов период. Чудесни препратки, супер забавни шегички и интересни герои. Идеален финал на читателска година!

Това заглавие влезе едновременно в списъка ми за книги, които исках да прочета през 2018 г. и в прочетените за годината, защото го изчетох с огромен интерес по време на празниците и съответно постигнах целта – поне едно от заглавията в статията да се превърне в прочетена за 2018 г. книга.


Последната империя (Мъглороден, #1)Последната империя by Brandon Sanderson
My rating: 5 of 5 stars

Страхотна! Първото ми по-сериозно по обем заглавие на Сандерсън и съм ужасно впечатлена. Той е толкова добър разказвач, но и не само това. Светът, който е изградил, е напълно логичен и последователен.
Историята е динамична, но не твърде бърза, за да не можеш да разбереш случващото се. Всичко е обяснено без да прави сюжета бавен, но и като спомага да се изяснят детайлите. Героите са страхотни и много интересни. Всеки заема своето малко място в сюжета, а обратите не са малко, нито пък предвидими.
Келсайър и Вин ми станаха много любими главни герои и динамиката между тях движеше книгата напред като локомотив. Много точна и прецизна, кеф да ти е да я четеш. А цялата група на Кел ми напълни душата.
Фентъзи обир и мъглопелерини, какво повече ви трябва? Само не знам защо толкова време отлагах да започна да чета тази поредица. Нямам търпение да започна книга втора.
Сандерсън си заслужава повече от едно четене!

10 интересни факта за Брандън Сандерсън

Публикации за книгите на Сандерсън – все още не съм писала за Мъглороден, но скоро ще, както и за следващите книги веднага щом ги прочета, така че следете за още статии по темата Сандерсън, всяко негово заглавие си струва


Червен изгрев (Червен изгрев, #1)Червен изгрев by Pierce Brown
My rating: 5 of 5 stars

Жестоко! Започнах с по малко първите два дни, по няколко глави. На ден три с тази книга реално четох два пълни дни, по цял ден, всеки ден. Когато започнах книгата не знаех нищо за сюжета, за жанра дори, за героите. Навлизането в първите една или две глави стана по-бавно за разлика от дочитането, когато в един момент този роман ме глъгна и довърши. Тази седмица скорострелно започвам книга втора, защото не може така. Пиърс Браун ме изненада повече от приятно… много повече от приятно. Книгата е ярка, не страни от опасни решения и застъпва интересни теми. Трябва да я продължа.

Моят коментар за “Червен изгрев” – без спойлери

5 клишета, които Пиърс Браун направи интересни

Leave a Reply