5 книги, които не успях да прочета през 2018

Всяка година си намирам нови и нови книги, които искам да прочета. Вярвам,с всички читатели е така. Но не винаги успявам да стигна до всичко, още повече,когато избирам какво да чета не на база списък, а според интерес и настроение на момента на четене.

Днес ви споделям избрани 5 заглавия, които много исках да прочета през тази година, но не успях. Избирам тези книги по различни причини, с уговорката разбира се, че същинският списък с това заглавие е почти безкраен.


Дългият път към една малка ядосана планета от Беки Чеймбърс

Нещо много обещаващо и интересно, но все още недочетено. Въпреки всичко е в процес на четене и като нищо може и да я завърша до края на декември, но не си поставям големи цели, тъй като и умората е голяма.

Мъглороден, книга 2 и 3

Урок – не се заричай! Така бързо прочетох книга първа, че бях готова да се нахвърля на следващите две, но в убеждението си да прочета няколко други заглавия преди това, си изиграх лоша шега.

Заклинание за светлина, книга 3 от „Цветовете на магията“ от В.Е.Шуаб

Книгата излезе съвсем наскоро, така че не съм се засилвала твърде много към обещания да я прочета. Но ми се искаше да успея. Все пак календарните дни не ме спират да прочета каквото и да било, така че продължавам с нея съвсем скоро.

Божигроб от Джей Кристоф

Продължението на Нивганощ, която ме остави с доста смесени чувства, но достатъчно интерес да продължа с книгите. Все пак Божигроб не се нареди из списъка за четене, основно заради дългите периоди на читателски застой, които имах в средата и края на годината.

Добри поличби от Тери Пратчет и Нийл Геймън

От много дълго време гледам тази книга и си мисля как трябва да я прочета. Така и никога не бях стигала до там. Но сега вече съм се решила сериозно, съвсем скоро.


Надявам се да успея да напредна с някое и друго заглавие през почивните дни до края на годината и този списък да намалее с някоя и друга книга, за да си намери място поредното заглавие. Но само времето ще покаже.


Кои са книгите, които вие не успяхте да прочетете през тази година, а наистина искахте да стигнете до тях? Споделете в коментарите!

2 thoughts on “5 книги, които не успях да прочета през 2018”

Leave a Reply