Добри приятели, хубави книги :: Любими приятелства в книгите

Книгите ни предават много уроци. Един от най-ценните е този за приятелството и вярата в хората. Понякога животът ни среща с приятели завинаги, а понякога с такива, с които пътищата се разделят по един или друг начин. Реалният живот ни предава уроците по трудния начин, а книгите ни помагат да осмислим реалностите и да опознаем хората от гледната точна на читател. В статията днес ще разгледаме най-интересните приятелства в книгите.


Любими приятелства в книгите

 

Задругата на пръстена :: „Властелинът на пръстените“ от Дж.Р.Р.Толкин

9 спътници по пътя към Мордор и унищожението на Единствения пръстен. Това е толкова добро, че изгледах филма още един път. Бих се и зачела, но там трябва да посвета повече вре Това е толкова добро, че изгледах филма още един път. Бих се и зачела, но там трябва да посвета повече време, отколкото ми е налично в момента. Прекрасно. Просто прекрасно приятелство, изпълнено с рискове, хумор и изконна цел за мира на Средната земя.

Хари, Рон, Хърмаяни :: Хари Потър от Дж.К.Роулинг

Класическият избор, без който тази публикация би изглеждала странно в очите на Потър-поколението. Хари, Рон и Хърмаяни бяха примера за приятелство на цяла генерация и задължително намирам мястото си в началото на списъка за книжни приятелства. Предизвикателства и смъртна опасност не успяха да ги разделят, нито училищната драма, че дори и смъртта.

Екипът на Келсайър :: „Мъглороден: Последната империя“ от Брандън Сандерсън

Всеки те предава. Освен истинският приятел. И избраниците на Кел го доказаха на Вин. Това не ви говори нищо? Жалко. Другите разбират какво имам предвид. Кел създаде религия в името си, но най-силно в него вярваха онези, които той никога не убеждаваше целенасочено. Приятелите му. Които заедно ще опитат да извършат най-голямото престъпление, организирано някога. Да свалят империя. Бандата на Оушън има да взима.

Виещите :: „Червен изгрев“ от Пиърс Браун“

Банда диваци с грави ботуши и вълчи кожи на раменете – идеалната среда за здраво приятелство. Особено с трите попълнения към Виещите в „Утринна звезда“. Виещите са пример за това как опасностите и неволите ни сближават, а дивите им забавления насред битка на живот и смърт се оказаха много занимателни и за четене.

Ревю на книга първа

Дори, Нори, Ори, Оин, Глоин, Фили, Кили, Бофур, Бомбур, Бифур, Балин, Дуалин и Торин Дъбощит :: „Хобит“ от Дж.Р.Р.Толкин

Пееща и смела дружина, без която не може да продължим да говорим за семейство и приятелство в литературата. Приятелството им може да оцеля дракони, но след него не оцелява нито една кухня, независимо колко добре заредена.

Аспектите на Стивън Лийдс :: „Легион“ от Брандън Сандерсън

Странно е приятелите ти да са различни очерци на самосъзнанието ти, но пък и по-невероятни неща съществуват. Брандън Сандерсън определено създава любопитни герои, с още по-любопитни светове. В този случай, аспектите на Лийдс и приятелството помежду им, както и между тях и него като тяхна основа.

Мародерите :: Хари Потър от Дж.К.Роулинг

Приятелството в Хогуортс познава велики истории и преди любимото трио да се появи на бял свят. Мародерите са чудесен пример за това, макар и бъдещето им да се оказва пагубно и опасно за всички от тях. Само още по-голям урок колко непредвидим може да се окаже животът. Но как да не ги спомена, когато имаме Сириус Блек и Ремус Лупин като само част от тази банда.

Чудатите деца :: „Домът на Мис Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс

Странностите и чудатостите са събрали децата на Мис Перигрин и са създали едно по своему много интересно семейство-приятелство в поредицата на Ригс. Бях очарована от динамиката на героите в отношение на приятелството помежду им и отдадеността, с която се обичаха. Може би един от позитивите на този поредица с не малко негативи.

Ревю на книга първа

Вътрешният кръг :: „Двор от мъгла и ярост“ от Сара Дж. Маас

(Отне ми почти ден да се сетя как точно се казваше тази книга…) Приятелите на Рисанд и Фейра бяха доста занимателни и забавни във втора част от поредицата, надявам се и в трета да са, но не съм стигала до тази книга все още. Харесаха ми, защото имат едно такова… странно носталгично усещане, като героите за които четях като бях тинейджър и върлуваха популярни романи от рода на „Здрач“. Затова и получават място тук.

Ревю на книгата


Кои са вашите любими приятелства в книгите? Споделете в коментарите!

 

 


Заглавието е по цитата на Марк Твен: “Добри приятели, хубави книги и заспала съвест – това трябва да е формулата за идеалния живот.”


Темата е вдъхновена от темата за 5 септември – Favorite Friend Groups в Top 5 Wednesday

One thought on “Добри приятели, хубави книги :: Любими приятелства в книгите”

Leave a Reply