Bookish Outfit of the Day

В блоговете за мода често ще прочетете статия за свежи и идейни дневни обекла, така нареченият Outfit of the Day. Това ще бъде нейният книжен вариант.

А ако вие харесате идеята, ще се радвам много да пуснете своите отговори или линкове към вашите статии в коментарите, за да видим какъв ще бъде вашият:

Bookish Outfit of the Day

  1. Палтото на Кел от „Четирите цвята на магията“

Красивото палто никога не излиза от мода, а какво е по-удобно палто от това, което има не едно и две лица, а няколко такива? Невъзможно? Не и ако сте чели „Четирите цвята на магията“, книга, която всеки знае е напълно реалистично описание на Лондон, дори се препоръчва като пътеводител от не една и две туристически агенции.

  1. Чантата на Хърмаяни от „Хари Потър и Даровете на смъртта“

Чантата не е само женски аксесоар, тя побира много от най-важните ни на дневна база предмети. Като портмоне, телефон, ключове. Би било много удобно, ако чантата беше по-голяма отвътре, както тази на Хърмаяни от поредицата за „Хари Потър“. Улеснението да носим всичко, което си поискаме – като книга, много книги, бутилка вино, втори чифт обувки; и разбира се, усложнението да не откриваме абсолютно нищо.

По предпочитание, чантата може да се замени и от джоб.

А при пътуване? Вълшебният сандък със седем ключалки на Лудоокия Муди е най-мечтаният куфар, особено при днешните ограничения в багажа по летищата.

  1. Летящият чадър на Мери Попинз от едноименната книга

Говорим си за аксесоари и тук мога само да вметна, че чантата на Мери Попинз е не по-малко подгодящ атрибут към тоалета от тази на Хърмаяни. Но какво е също много нужно, особено по време на дъждовната пролет? Елегантен чадър, разбира се. А този на Мери Попинз е и летящ, което придава само още повече актуалност и разбира се, би помогнал доста с преодоляването на трафика.

  1. Сребърните обувки на „Дороти от Вълшебникът от Оз“

Към всеки елегантен тоалет трябва да бъдат прибавени чифт обувки – още по-добре, ако са магически. Сребърните обувки на Дороти са идеалният избор, а ако се водим по мюзикъла и кино продукциите, ще изберем иконичните рубинени обувки за идеална комбинация от блясък и вълшебство в забързаното ежедневие.

  1. Единственият пръстен от „Властелина на пръстените“

Какво липсва? Аксесоари, естествено. Единствен пръстен ги владее, все пак. А силата, която идва с пръстена, не е за подценяване, както и опасностите, разбира се, така че се пазете внимателно и най-добре си вземете един Сам Майтапер за подкрепа.

Leave a Reply