Какво прочетох през януари :: Wrap Up

Моят януари 2018 в книги се оказа с 4 книги, 1 новела, 5 автора, 1279 страници.

Много се вълнувам от прочетеното през януари. Намерих някои прекрасни заглавия, които изпълниха месеца ми с емоции. Имах щастието и да попадна на автори, които толкова ме впечатлиха или затвърдиха страхотните ми впечатления до момента, и със сигурност ме оставиха въодушевена да продължа с още техни заглавия.

Ще споделя линкове към ревютата на книгите, споменати надолу. Това, което все още не съм публикувала, ще добавям с по-късна дата.


През януари прочетох:

„Стършел“ от Етел Лилиан Войнич

5 звезди

Технически започнах книгата през 2017 г., но я завърших този месец, така че попада и тук.

Статия за „Стършел“

Коментар от Goodreads: Увлекателна и обогатяваща книга. От първите страници заживях с радостите и мъките на героите, изпитвах тяхното спокойствие и усетих мъката им. Майсторски разказана история на великата трагедия на предателството и загубената любов, с любима и родител.

 

 


„Серафина и черният плащ“ от Робърт Бийти

4 звезди

Ревю в блога

Коментар от Goodreads: Срещнах известни периферии с първите няколко глави, докато се запозная с книгата и докато започнат да се случват разни интересни неща. Но не мога да твърдя, че това не е истински вълнуващо приключение за книга, която преполових за една сутрин. Пълно ревю в блога скоро!

 

 

 


„Библиотеката на душите“ от Рансъм Ригс

3 звезди

Ревю в блога

Коментар от Goodreads: Последната книга от поредицата имаше своите моменти, но те бяха твърде малко, за да поправят слабостите през цялото останало време. Половината книга се състоеше в първите 4 глави, това от своя страна прави четенето по-тежко, заради огромния обем на главите, който идва в лошо съотношение с действието и темпото на романа. Приятна поредица, с разочароващо написан финал. Героите и неяснотата за света, в който живеят, провалиха финала и погледа ми над всички книги от Рансъм Ригс. (съкратен, продължава тук)


„Душата на императора“ от Брандън Сандерсън

5 звезди

Ревю в блога

Коментар от Goodreads: Сандерсън е много голям! Страхотно разказана история с интересни герои, вълнуващ сюжет и интригуващ свят. За жалост, целият този фентъзи разкош събран само в 130 страници. Нямам никакво търпение да прочета още нещо от Сандерсън. Чисто удоволствие за ума. Повече за книгата, скоро в блога.

 

 

 


„Специален доклад“ от Филип К. Дик

3 звезди

Ревю в блога (скоро)

Коментар от Goodreads: Много любопитно четиво, което за скромните си размери те кара да си зададеш трудни въпроси за доброто, злото и границата на пресичане, където всичко се размива. Основният мотив на моралната дилема за престъплението и вината ми хареса много.

Новелата ми се стори твърде кратка за обема от информация, който дава. Все пак много интересно разказана ситуация. Първо заглавие от Филип К. Дик, но определено имам сериозни планове да чета още от заглавията му.


През януари започнах, но не довърших две книги – „Ние, останалите, просто живеем тук“ от Патрик Нес и „Отвъдземя“ от Техере Мафи – и двете книги купих и започнах с голям интерес, но явно не беше времето за тях, затова взех решение да ги оставя и да продължа с нещо, което да ме грабне повече. Сега чета „Отвъдземя“ с все още будно колебание относно книгата, но не можем да знаем, докато не прочетем… или поне напреднем достатъчно в някои случаи. Надявам се, тези две заглавия да влязат в прочетеното за февруари, ако ли не… някога друг път.

С „Ние, останалите, просто живеем тук“ прочетох първа глава, когато реших да паузирам. Чела съм две други книги от Нес, „Часът на чудовището“ и „Жената жерав“ – и двете доста различни като жанр от тази – и очакванията ми сякаш бяха по-различни. Въпреки това концепцията за главни герои, които просто наблюдават супергероите, ми звучи любопитно и планирам да я дочета.

„Отвъдземя“ стигнах до около страница 50 преди да сложа на пауза. Имам проблеми с авторката основно. Сега отново започнах да чета „Отвъдземя“ с все още будно колебание относно книгата, но не можем да знаем, докато не прочетем… или поне напреднем достатъчно в някои случаи. Надявам се, тези две заглавия да влязат в прочетеното за февруари, ако ли не… някога друг път.

 

Това е моята статистика за януари. Доволна съм, беше приятен и обогатяващ месец в книги, а и добро читателско начало на годината.

Какво прочетохте вие през януари?


Харесвате статията? Защо тогава не се отбиете да натиснете Like бутона на публикацията и страницата ми във Facebook и не станете последовател на Instagram страницата ми за свежи снимки от читателския живот.

2 thoughts on “Какво прочетох през януари :: Wrap Up”

  1. Затворисърце от Константин Трендафилов. Интересна, увлекателна и някак ненатрапващо носталгична. Подходяща за часове, в които изпадаш в летаргия и се отдаваш на Четенето.

Leave a Reply