Поредици, които планирам да завърша през 2018 г.

Размислих се напоследък, че не чета особено много поредици. Или чета книги, които ми харесват, но не винаги достатъчно, за да продължа с още 3+ книги от същия свят. Днес споделям с вас поредици, които съм започнала през погледните две години и планирам да завърша, при това през 2018 г.


Мис Перигрин от Рансъм Ригс

Нямам търпение да завърша тази поредица, макар че отложих последната книга във времето. Смятам, че тази година е време да прочета финала на приказката за чудатите деца. Вълнувам се доста и за допълнителната книга, така че тя също може да се появи в читателските ми планове по-късно през годината, макар да не знам на къде ще духне вятъра, когато започна да си задавам въпроса „какво следва да прочета“.

Ревю на книга 1 | Ревю на книга 2

Двор от рози и бодли от Сара Дж. Маас

Третата книга от поредицата от известно време се появи и на български език, но все не успявам да стигна до нея. Доста е внушителна при това, което също е не малък фактор за избора на време, в което да я прочета. Вълнението обаче за финала на поредицата сякаш става твърде голямо напоследък и вече не мога да се боря с чакането – трябва да завърша историята на Фейра и Притиан. Особено след като прочетох и изгледах някои доста интересни ревюта с критика и любопитни бележки, ми стана още по-любопитно какво пропускам.

Ревю на книга 1 | Ревю на книга 2

Цветовете на магията от В.Е. Шуаб

С тази цел съм най-назад, тъй като от три книги съм прочела само първата. Но смятам да продължа с останалите две (поне едната от които ще започна скоро). Планът ми е да дочета поредицата на английски, след като започнах с първа книга, и ми се струва най-подходящо и лесно да продължа на същия език. А и си спестявам време до издаването на български.

Ревю на книга 1


Как четете поредици вие? На момента ли четете книга от поредица, когато тя излезе, или карате по друга поредност? При мен нещата винаги се сливат по странен начин и често четейки останалите заглавия, които искам да прочета или си харесам в някакъв момент, оставям поредиците да се наместят измежду останалите книги. Кои са поредиците, които вие планирате да завършите през 2018 г.?


Харесвате статията? Защо тогава не се отбиете да натиснете Like бутона на публикацията и страницата ми във Facebook и не станете последовател на Instagram страницата ми за свежи снимки от читателския живот.

Leave a Reply