Коледен списък за топли празници

Празничен сезон е! Празничен сезон е! Това е моят списък с чудесни начини да прекараме празничните дни в компанията на любими хора, питие и сладникави коледни мечти.

Тази статия публикувах през 2013 г. и днес я публикувам повторно с подобрения и разширения. Мислех да започна изцяло от начало, но си казах, че това би било безсмислено, тъй като пристрастията ми странно си остават същите.

Моят подарък за вас тази година е следният коледен списък. Предупреждавам ви: сглобен е напълно пристрастно и с много, много удоволствие от всеки включен надолу елемент.

КОЛЕДА ЛИ Е?

Коледни четива

Коледна песен от Чарлз Дикенс

Хари Потър от Джоан Роулинг (бонус, Роулинг е автор на месеца в Orange и можете да вземете всички нейни заглавия с 20% отстъпка, което е чудесен предколеден, коледен, следколеден, декемврийски или понеделнишки подарък за когото и да било)

Хобит от Дж. Р. Р. Толкин

Писма от Дядо Коледа от Дж. Р. Р. Толкин

Разкази за Коледа от О’Хенри

Коледни филми

По Коледа феновете на Doctor Who обичайно си изплакваме очите (brace yourselves, the clock is ticking!) и за успокоение на разбитите ни сърца, предлагам малко, но все хубави коледни филми, които да ви усмихнат по празнична традиция.

Сам вкъщи (има толкова варианти, изберете сами)

Гринч

Love Actually

„If you look for it, I’ve got a sneaky feeling you’ll find that love actually is all around.”

Коледна песен (понеже една адаптация никога не е достатъчна)

Кошмарът преди Коледа

Deck the Halls (с българско озвучение)

Коледна музика

Не е Коледа в ХХІ век, ако не слушате коледни песни, а това са единствените дни в годината, когато е що годе поносимо. Препоръчвам в едно с класиките да опитате коледните албуми на Michael Buble и Leona Lewis

Както Лора казва, Франк Синатра е закон – Frank Sinatra Christmas songs

Ако и вие обичате традиционните коледни песни, следва Youtube playlist с 27 прекрасни варианта

Програма за сняг за desktop – сняг, дръвчета, бели мечки и шейната на Дядо Коледа с елени, каква друга глупост остава да си лепнем на desktop-а още? Поради някаква причина аз го правя всяка година. Има онлайн и е супер забавно. Препоръчвам.

Ако пък обичате да изрязвате снежинки, намерих много симпатичен сайт за изразване на снежинки – ако все пак предпочитате да не цъкате с мишката цял ден, следват шаблони за ръчно изрязване на снежинки:

Традиционни шаблони 2 3

Nerd шаблони 2 3

Не зная колко ще са полезни, дано поне с малко да свършат работа, дори само за да ви накарат да потърсите нещо сами 😀

http://www.northpole.com/ е сайт, който току-що открих щом написах в Google „Christmas site” – има рецепти, занимания за деца и родители, пощи до Дядо Коледа и каквото друго коледно се досетите. В Craft секцията им вероятно ще намерите и по-полезни шаблони за снежинки от изложените от мен нагоре.

И накрая, понеже най-хубавите неща, казват, идват последни

Българската Коледа

Подарете подарък на познат, който не го очаква. Пратете картички на стари приятели. Изберете да сте добри – ако може цяла година, ако не – нека е по Коледа. Как казват по филмите? По Коледа стават чудеса.

Leave a Reply