BOPS преподава магия през май

През месец май за пръв път реших да пробвам subscription box или на български абонаментна кутия. В моя случай това беше БОПС – Box of Paper Smiles с тема „Магия през май“. Поръчах си кутията не само от любопитство и защото от месеци чета отзиви от доволни получатели, но и по повод 16 май, датата на която преди пет години съм публикувала първия пост в блога. Реших за момента да не правя нищо специално по повода, макар в бъдеще да планирам нещо хубаво вместо рожден ден.

Вече вероятно сте чели доста други реакции за кутията, планирах да напиша този посто ще миналата сряда, но поради твърде много странични ангажименти, успях едва последните дни да стигна до тук.

Ако не знаете, което ме съмнява, BOPS е първата в България абонаментна кутия за литература. Ежемесечно се определя нова тема, има срокове за поръчки в предходния месец и доставка в тематичния месец. Съдържанието на кутията включва, освен разбира се книга, книжни аксесоари и комплименти. Следя от дълго време кутиите и дълго време чакам да си поръчам, така стигнах и до месец май 2017 г. и не можах да устоя на обещанието за магия.

Ако искате да прочетете повече за BOPS, можете да го направите тук и тук – това са респективно, страницата във Facebook и сайта на кутията. Интересно е, че можете да видите какво е имало в предишни кутии и да изградите добра представа какво да очаквате.

Цената е приемлива, особено като имаме предвид, че една нова книга струва средно около 20 лв. За малко отгоре получавате изненада и сладки допълнения, които да направят четенето по-приятно, а и със сигурност ще зарадват почитатели и понякога, колекционери.

Моят вечен проблем е несигурността, която книга ще намеря в кутията, но с обещаваща тема като „Магия през май“ реших, че каквото и да ме очаква вътре, все ще си допаднем. Имах теории за вероятно заглавие в кутията и една от тях се оказа вярна! Голямо очарование се крие в тези малки изненади, които сами можем да си подарим, или пък да изпратим на приятел.

По същество сега.

BOPS ПРЕПОДАВА МАГИЯ ПРЕЗ МАЙ

В понеделник сутрин получих смс на работа, че имам пратка по куриер и нямах никакво търпение, когато се усетих какво всъщност съдържа тази моя пратка. Много развълунвано си взех кутията. Много сладко и компактно оформен пакет се оказа, представях си нещо по-обемно, но приляга чудесно на идеята си.

Съдържанието вътре очаквах да е тематично подбрано. Ярко червената хартия ме посрещна вътре заедно с картичка с основно описание на съдържанието, създателите му и обща информация. Доста полезно и удобно, виждала съм такива в множество чуждестранни кутии, които съм разглеждала и сега от първа ръка се убедих, че е удобно.

В кутията намерих твърде вълнуващите книгоделители на Хари Потър! Толкова красиво оформени и в чудесна колекционерска форма, за да заемат мястото си едновременно в колекцията ми книгоделители, и в тази за Хари Потър.

Освен тях, вътре имаше два забавни предсесийни молива, които тотално няма да използвам, просто защото са супер симпатични.

Както и това чудесно тематично колие от Valeia, отново по темата за Хари Потър. Изобщо това беше нещо ужасно яко като доминираща тема в аксесоарите и съм толкова, толкова доволна, че реших точно този месец да си взема кутията.

BOPS Box Necklace

За финал оставих и книжния сет. Книгата се оказа повече от готина, именно „Четирите цвята на магията“ от В.Е.Шуаб с нереално яка българска корица, достойна да се мери с оригиналната, която поне два или три пъти вече съм казвала ужасно харесвам. Освен нея в кутията имаше малък постер с цитат и част от корицата, както и картичка относно малко объркване в книгата. Останах впечатлена от картичката и не бих върнала книгата, тъй като жестът на внимание заради допуснатата грешка е чудесен и внимателен към читателя. А и освен това за себе си, вече съм чела книгата на английски и само чаках да се докопам до нея в българско издание и BOPS ме изненада приятно.

Мнение за книгата можете да четете в ревюто ми тук.

Като цяло впечатленията ми от кутията са страхотни. Много съм доволна от полученото и вероятно в идните месеци отново ще поръчам.

Leave a Reply