Winter Wonderland Book Tag

Отново съм тук с един супер занимателен таг. Този път ще тагна някого, защото смятам темата за много приятна, особено предпразнично. Като човек без традиционен коледен дух, определено този таг ми вдъхна някакво вълнение.

  1. Топла и сладка книга, която стопля сърцето ви

Ще запазя празничния дух и ще се спра на „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс е история, която обичам не само на хартия, но и в прекрасната екранизация от коледния епизод на Doctor Who от 2010 г.A Darker Shade final for Irene

  1. Любима книга с бяла корица

Тъй като, оказа се, само някои от много старите книги в библиотеката ми имат бели корици, но не и новите. Ще избера нещо почти бяло, което дори не е и преведено на български, но в момента чета на английски. Става дума за A Darker Shade of Magic от  V.E. Schwab. Не е съвсем бяло, но ще се зачете.

  1. Седите в приятен, уютен, удобен диван, пиете горещ шоколад, но коя чудовищна книга четете?

В момента това ще бъде „Двор от мъгла и ярост“ на Сара Дж. Маас. Не, че е толкова чудовищно голяма, но близо 700 стр. са си едно сериозно количество.

  1. Започнало е да вали сняг и сте решили да се биете със снежни топки! Кой литературен герой бихте искали да се включи в снежната битка с вас?

Това ще заболи, но Фред и Джордж Уизли. Да, и двамата. Да.

И не, не искам да знам, че няма как да стане.

  1. За жалост, огънят в камината започва да угасва. Последните глави от коя книга бихте използвали, за да разпалите огъня?

Позамислих се и огледах библиотеката и електронната книга, но се спрях на нещо, което с удоволствие бих използвала и не само с последните му глави, но и като цяло. Именно, „Вината в нашите звезди“ от Джон Грийн.

  1. Коя книга е толкова близко до сърцето ви, че бихте я подарили на всички, които искате да запалите по четенето?

Такова нещо зависи твърде много от жанра, но може би ще се спра на „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Лий. Посланието на книгата трябва да достигне до всеки, било то много четящ човек или просто човек.

Искам да предам това приятно отговаряне на въпроси на Рали от BloodyRoseRed’s World!

One thought on “Winter Wonderland Book Tag”

Leave a Reply